SNYDT SNYDT SNYDT!! :(

2019-04-07

Når jeg handler ind, handler jeg jo typisk i et super marked! Økologisk og dyrevenligt har første prioritet, MEN jeg føler mig nu snydt!!

SNYDT!!

 

KØBER DU FALSK HONNING?

 

Når jeg handler ind, handler jeg jo typisk i et super marked! Økologisk og dyrevenligt har første prioritet, MEN jeg føler mig nu snydt!!

 

Snydt snydt snydt!

 

Og ja, man kan selvfølgelig ikke vide alt, men den her havde jeg nu alligevel ikke set komme…!

 

Når jeg kan mærke at jeg er ved at have lidt ondt i halsen eller er lidt hæs, så skal der kamillete og honning på bordet. Sådn en dejlig stærk kamiliete med en ordentlig omgang honning – det er lige mig 😊

 

For mig er honning ren vidundermedicin – og det er faktisk ikke helt uden grund. Der er studier der viser at honning eks. dræber multiresistente bakterier og at det kan være et alternativ til antibiotika.

 

MEN, jeg har aldrig overvejet at der fandtes ÆGTE Honning og FALSK honning!

 

Honning er desværre, en af de fødevarer der fuskes mest med. Så mens at vi går her og tror at honning er godt for os – kan det faktisk have den helt modsatte effekt. I USA er over 75% af den honning der sælges, ikke rigtig honning!!

Falsk honning, kan være farligt fordi det kan indeholde antibiotikarester, fra useriøse biavlere.

Men når man så læser på ingredienslisten, bliver man så klogere? Ikke altid! I nogen tilfælde står der ”fruktosemajssirup” (HFC) eller kommerciel glukose. Det er to tilsætningsstoffer, som ofte bruges til at spæde honningen op med.

Men ellers kan du bruge disse simple tricks til at tjekke din honning:

 

Falsk honning

·        Honningen bliver blandet med f.eks. sukker eller majssirup.

·        Honningen høstes alt for tidligt og inden den er moden. (Derefter tilvirker man den sådan, at den får større volumen, så man kan sælge mere af den uægte honning.)

·        Honningen sælges som ægte honning, men indeholder i stedet eksempelvis honning-aroma, fruktose eller glukose.

·        Honningen importeres, labels ændres- også ligner det ægte honning.

Test din honning:

  1. 1. skefuld honning ligges ned i et glas vand. Opløses honningen, er den ikke ægte. Ren honning skal holde sammen som en masse.
  2. Bland jod med honning i et glas vand. Hvis honningen bliver blå, er der majsstivelse i den.
  3. Hæld et par dråber eddike i et glas vand, og tilsæt lidt honning. Hvis den skummer eller bobler, kan honningen være blandet op med gips.
  4.  Tag en tændstik og brænd lidt af honningen med den. Hvis honningen bliver antændt og brænder, er den ren. 
  5. Læg lidt honning på en ske og vip det af. Honning med meget vand falder hurtigt. Honning af høj kvalitet bliver hængende.

Jeg måtte i hvert fald i gang med at teste honning!! Jeg havde én fra supermarkedet, som røg ud, men ellers var de to jeg havde tilbage super fine 😊

Når jeg tænker over det, syntes jeg faktisk også at de uægte altid smager meget voldsomt sødt! Næsten så man ikke kan smage honningen.

Nå, men I køkkenet med jer og test jeres honning – og tænk over det næste gang DU vælger HVOR du køber din honning 😊